Als rector, directeur of teamleider in gesprek met elkaar én met ceo’s uit het bedrijfsleven?

Op de Nationale Schoolleiders Top kan het! Mis het niet en meld u aan


Wilt u als schoolleider in gesprek met Hans de Jong, CEO Philips, over uw ambities en doelstellingen en hoe die te realiseren? Bent u benieuwd naar de inzichten van hoogleraar Ap Dijksterhuis hoe psychologie kan helpen betere beslissingen te nemen? Of hoe collega-schoolleiders leiding geven aan processen zoals passend onderwijs, flexibilisering en vernieuwing van de onderwijsinhoud? Op de Nationale Schoolleiders Top VO 2018 kan het!
 
Uw ambities en doelstellingen - en die van uw school - staan centraal in het programma. Leren van schoolleiders, experts en leidinggevenden uit het bedrijfsleven en andere maatschappelijke sectoren is het uitgangspunt. In kleinschalige, interactieve sessies gaat u in gesprek over hoe uw ambities in de praktijk te brengen. Aan het einde van de dag gaat u met oplossingen, kennis en nieuwe contacten naar huis.

De presentatie is in handen van Flint van de Gronden (directeur Anna van Rijn College) en Marit van Daal (conrector (a.i.) De Amersfoortse Berg). 

Op de dag zijn ook minister Arie Slob en Paul Rosenmöller (voorzitter VO-raad) aanwezig.

U gaat in gesprek met een keur aan leidinggevenden uit andere sectoren, zoals Dick Boer (voormalig CEO Ahold Delhaize), Sven Smit (Senior Partner McKinsey & Company), Hans de Jong (President Philips Nederland) en Cathelijne Broers (directeur De Hermitage & De Nieuwe Kerk Amsterdam).

Uit Schotland komt Ellen Doherty, Director of Education, Registration and Professional Learning at GTCS.


 "Werk maken van jezelf en de school verbeteren, ambities waarmaken en van elkaar leren, met collega-schoolleiders en leiders uit andere sectoren. Dat is de kern van de Nationale Schoolleiders Top op 8 november. Daarom nodig ik alle schoolleiders van harte uit om te komen en samen werk te maken van verbetering.” Hans de Jong, president Philips Nederland


Experts geven hun inzichten over leiderschap en schoolontwikkeling:
* Ap Dijksterhuis (hoogleraar Psychologie)
* Andre Wierdsma (emeritus hoogleraar Organiseren en Co-creëren),
* Peter Leisink (hoogleraar Bestuurs- en organisatiewetenschappen).
* Judith Steenvoorden (oud-voorzitter College van Bestuur ZAAM, Managing Partner Leaders for Solutions)

In kleinschalig sessies presenteren schoolleiders van voorloperscholen hun casus en is er ruimte voor elkaar ontmoeten, vragen en kennisuitwisseling. Centraal staat steeds de rol van de schoolleider en hoe leiding te geven aan veranderingen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: flexiblisering van het onderwijs, verbinding maken met de omgeving van de school, kansengelijkheid, passend onderwijs, ontwikkeltijd en onderwijsinhoudelijk leiderschap.

Voor wie?
De NST is bestemd voor leidinggevenden in het voortgezet onderwijs, van teamleider tot rector en directeur. Medewerkers die werken aan schoolontwikkeling, zoals HR-functionarissen, zijn ook welkom. De drie voorgaande edities van de NST werden door de deelnemers gemiddeld met een 8 beoordeeld.

Bekijk het programma of meld u aan.

 

Voor een terugblik op de editie van 2017, bekijk het online magazine.